La formació que encapçala l'actual alcalde de la ciutat difòn un altre comunicat per mostrar dues noves cares a la seva llista electoral. Es tracta del periodista, actual responsable de Comunicació del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Josep Maria Bernils, i la professora de dansa Pilar Sánchez.

L'alcalde i candidat a la reelecció, Jordi Masquef, assegura en un comunicat que amb aquests fitxatxes «unim l'arrelament i la vinculació a Figueres i el coneixement del passat i del present de la ciutat que representa en Josep Maria Bernils, així com la seva estreta vinculació amb el món cultural, amb la Pilar Sánchez, un clar exemple de l'arrelament social i professional de les generacions arribades d'altres zones de l'Estat espanyol, que són plenament partícips de la vida ciutadana, i amb les quals compartim un projecte polític».

Bernils, qui actualment també és assessor de comunicació de la Fundació Salut Empordà i membre de la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Figueres, en el món associatiu destaca la seva tasca com a secretari d'Amics del Festival del Circ. Sobre la seva candidatura ha dit que l'entusiasma poder treballar en «l'aposta cultural» que Masquef té de la ciutat, «com a focus de cohesió social i de dinamització econòmica», ha afegit.

Sánchez, empresaria i professora de dansa, col·laboradora activa de la Casa Cultural de Andalucía en la qual va estar vicepresidenta durant quatre anys. Ha defensat la candidatura de JxC sobretot pel paper de Jordi Masquef, de qui ha dit que sempre li ha semblat «una persona íntegra, honesta i amb moltes ganes de treballar i de deixar-se la pell per Figueres».