Segueix-nos a les xarxes socials:

Guanyem Figueres inicia un procés de primàries obertes per escollir candidats

Una setantena de persones van participar en l'assemblea constituent que va aprovar els documents fundacionals de la candidatura

Guanyem Figueres inicia un procés de primàries obertes per escollir candidatsBORJA BALSERA

Guanyem Figueres ha celebrat l'assemblea constituent de la candidatura a l'auditori dels Caputxins, on van participar-hi al voltant de setanta persones, segons la formació política. Els debats es van centrar en la proposta organitzativa i de funcionament, el codi ètic i el reglament del procés de primàries de la candidatura. En aquest sentit, les persones que van assistir a l'assemblea constituent van poder proposar modificacions i millores als documents exposats, que van ser incorporats o desestimats a través de la votació directa.

Amb l'aprovació d'aquests documents fundacionals, Guanyem Figueres inicia el seu camí cap a les eleccions municipals del pròxim mes de maig. La candidatura, en un inici impulsada per la CUP de Figueres, Compromís d'Esquerres per Figueres, Som Alternativa, Més Moviment d'Esquerres i La Forja Alt Empordà, queda a partir d'ara oberta a la participació activa dels veïns i les veïnes de Figueres, que poden incorporar-se a les diferents comissions i grups de treball de Guanyem Figueres.

Primàries obertes de Guanyem Figueres

Segons els acords presos a l'assemblea constituent, els cinc primers llocs de Guanyem Figueres seran escollits a través d'un procés de primàries obertes, en el qual podran participar-hi persones majors de 16 anys vinculades amb Figueres. En primer lloc, s'obrirà un termini per recollir les propostes de persones precandidates -que conclou el 22 de febrer- a través del web de Guanyem Figueres.

Les propostes seran estudiades per Comissió de Primàries de Guanyem Figueres que es posarà en contacte amb les persones precandidates i comprovarà que compleixin els requisits establerts per la candidatura el passat divendres, com, per exemple, l'acceptació i el compromís amb el codi ètic. Així, a partir del 2 de març es podran conèixer els noms de les persones que optaran a ocupar els llocs més visibles de la llista, que la ciutadania podrà votar a través d'un aplicatiu web i la votació presencial.

Prem per veure més contingut per a tu