Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Carrefour va mobilitzar més de 200 persones per l'aiguat

Un equip vingut d'arreu de Catalunya va permetre obrir el supermercat de Figueres en 24 hores. Encara s'estan quantificant els danys

Carrefour va mobilitzar més de 200 persones per l'aiguatANNA FONT

El treball en equip i la col·laboració de 200 treballadors de les més de 30 botigues Carrefour a Catalunya van ser clau perquè l'hipermercat de Vilatenim, a Figueres, es recuperés en tan sols un dia de les inundacions del diumenge 18 de novembre. El dimarts següent ja va obrir al públic, però a la rebotiga encara estan treballant per recuperar la normalitat.

Electrodomèstics, roba, calçat, begudes i tot tipus de productes alimentaris van quedar escampats i malmesos per la força de l'aigua, que va arribar als 70 centímetres i va deixar tota la botiga «devastada». L'empresa està quantificant els danys, però segons explica la directora regional de Carrefour a Girona, Rosa Valls, s'han omplert més de 200 palets de mercaderia inutilitzable.

«Ja teníem la botiga preparada per Nadal i tota aquesta feina va quedar destrossada en qüestió d'hores», explica Valls. Dilluns al matí es van organitzar en equips de treball per expulsar l'aigua amb planxes i cinc hores després ja no en quedava al supermercat. Però la tasca més difícil venia després: retirar tots els productes afectats (majoritàriament els del primer nivell de les estanteries), netejar i col·locar-ne de nous. Al migdia la botiga ja estava neta, però un equip de tècnics va haver de revisar els aparells i la instal·lació elèctrica abans de poder assegurar-ne l'obertura el dimarts.

«Vam estar en contacte permanent amb els Bombers i la policia, però entenem que hi havia altres prioritats», diu Valls, en referència als veïns que van ser desallotjats. El supermercat fa 25 anys que es va instal·lar a Vilatenim.

Prem per veure més contingut per a tu