Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat ja el pla Inuncat per la millora de les condicions meteorològiques. El cabal dels rius és ja decreixent i tendeix a la normalitat, però el volum d'aigua encara és molt alt en alguns punts. Es recomana mantenir tancats els guals i els accessos a les lleres i punts baixos fins a la normalització total de la situació. En concret, el Ter a Pont de Torroella i la Tordera a Fogars continuen en nivell d'alerta. El pla es queda en prealerta fins que els cabals siguin els habituals. L'Ajuntament de Figueres es planteja demanar a la Generalitat ajuts extraordinaris per fer front als danys provocats per l'aiguat d'aquest diumenge. Una vintena de veïns van haver de ser evacuats pels Bombers a Vilatenim pel desbordament del riu Manol.

Durant tot l'episodi, el telèfon 112 d'emergències ha rebut 592 trucades, el 79% concentrades a les comarques gironines. Han fet referència a 468 incidents. Per comarques, s'han rebut 168 avisos des de l'Alt Empordà, 110 del Baix Empordà, 95 del Gironès, 75 de la Selva i 16 del Pla de l'Estany.

A partir d'aquestes trucades, els Bombers han atès 407 avisos. Els de darrera hora han estat a l'Alt Empordà, on encara estan revisant carrers, baixos, soterranis i garatges inundats a Vilatenim. Per regions d'emergències, 313 de les 407 sortides són a Girona.

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha informat que hi ha hagut 44 incidents associats a la situació meteorològica, sense problemes remarcables.

Encara hi ha carreteres tallades

El Servei Català de Trànsit informa que hi ha vuit carreteres secundàries tallades per la pluja: la GIV 6216 a Sant Pere Pescador; un ramal de la GIV 6211-R1 en direcció a Figueres; la GIV-6213 a Fortià; la GIV-6321 entre Albons i Bellcaire d'Empordà; l'accés a La Creueta a la GIV-6703-R1; la GI-643 entre Serra de Daró i Gualta; la C-252 entre Vilabertran i Peralada, i la GIV-8321 entre Bellcaire i Albons.