El portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que exigirà en els propers pressupostos una partida específica per a l'elaboració d'un pla estratègic integral per remodelar la zona oest a nivell urbanístic, social, comercial i de seguretat. A més, ha anunciat que aquest també "serà un projecte essencial en el pla de govern de Cs per 2019".

Amelló ha concretat que el pla integral ha de tenir un dels seus eixos principals en la "reactivació del comerç de proximitat" a fi que els barris de la zona oest puguin comptar amb botigues, comerços i serveis "que permetin als veïns satisfer les necessitats del dia a dia" revertint d'aquesta manera l'"èxode del petit comerç que ha patit aquesta zona en els últims anys".

A part, el regidor ha indicat que el pla estratègic integral ha de comptar amb un projecte urbanístic sòlid que resolgui la situació del carrer Avinyonet "per convertir-lo en una avinguda si és necessari" i incorporar els carrers interns de la zona oest "dins el pla d'asfaltatge de Figueres" a fi de dignificar la zona. Paral·lelament, ha referit que les zones enjardinades que són de propietat privada "haurien de passar a propietat pública per incorporar-les al patrimoni local i poder realitzar les tasques de conservació des de l'Ajuntament, tal com sol·liciten la majoria dels veïns".

Pel que fa a la seguretat, el regidor taronja aposta per tenir policies de proximitat del barri "que actuarien com a referent i enllaços permanents amb els veïns, cosa que facilitaria també detectar en quines zones s'estan realitzant activitats fraudulentes com el robatori de fluid elèctric o tràfic d'estupefaents". Aquesta mesura "aniria acompanyada d'un paquet de mesures socials per als barris" amb el clar objectiu de revitalitzar aquesta zona que ha estat "sistemàticament abandonada pels governs de convergents i socialistes que han estat al capdavant de la ciutat" durant les últimes dècades.

El portaveu taronja també ha recordat que "en aquest mandat ja hem defensat i aconseguit que es materialitzin moltes demandes dels veïns: càmeres de seguretat, mesures per evitar els talls de llum, major presència policial". Unes mesures que van trobar molta oposició en altres grups, "especialment en els partits independentistes i el govern que s'obliden d'aquests barris, però hem estat molt insistents i persistents i ho continuarem sent fins a aconseguir que aquests barris tornin a ser un referent de la ciutat".