Segueix-nos a les xarxes socials:

Vilafant

Vilafant dona la benvinguda al nou Arbre de la Llibertat

Aquest diumenge al migdia celebraran la Festa de l'Arbre

Vilafant dona la benvinguda al nou Arbre de la LlibertatMAIRENA RIVAS

L´arbre de la plaça Major de Vilafant serà substituït per un nou arbre escollit per la gent del poble, un altre plataner, segons van decidir a través d´una enquesta. Aquest diumenge dia 18 de febrer, l´Ajuntament vilafantenc ha organitzat una Festa de l´Arbre, on donaran la benvinguda al nou Arbre de la Llibertat amb vermut popular, concert de La Coral del Deulofeu i la Ballada dels Gegants de Vilafant i Els Rajolers. La festa començarà a dos quarts d´una del migdia.

El plàtan centenari de la plaça Major de Vilafant, amb 110 anys de vida, s´ha convertit en un símbol del municipi. Els jardiners municipals es van mostrar preocupats fa uns mesos per la seva salut i el regidor Francesc Marín, responsable de la gestió de Via Pública, va autoritzar que s´intervingués per donar-li força. Com a tractament, se li estava subministrant abonament orgànic, un granulat i una barreja de substrat que ha de servir per enfortir el sistema radicular del plàtan. L´alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, lamenta que, després de dos anys de tractaments, no s´hagi pogut salvar l´arbre.

Una foto, com el 1904

El 1904 es va plantar l´Arbre de la Llibertat al mig de la plaça Major. Fou una gran festa que es va omplir de recitals de poesies, cants i discursos, tots ells dirigits a enaltir l´arbre. Aquest acte es va immortalitzar amb una fotografia que tenien penjada al menjador totes les cases del poble. Precisament, aquest diumenge es pretén fer el mateix i s´ha convidat a tots els veïns del municipi que vulguin a fer-se una foto al voltant de l´arbre.

Prem per veure més contingut per a tu