Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Figueres impulsa la darrera fase dels Caputxins per adequar els accessos i l'edifici annex

L'Ajuntament porta a aprovació al ple d'aquest dijous els treballs, valorats en 779.385 euros, que completaran el conjunt de l'actuació

L'equip de Govern de Figueres vol impulsar la darrera fase d'obres de l'antic convent dels Caputxins per adequar l'accés exterior i fer millores a l'edifici annex -que forma part del complex-. Els treballs, valorats en 779.385,27 euros, es finançaran a través del Pla de Barris i suposaran la culminació de l'actuació de transformació del conjunt arquitectònic. En concret, s'arranjarà el tram pendent de l'entrada de l'equipament i es faran treballs de climatització, instal·lació de cobertes i finestres a la zona d'oficines. L'objectiu és que aquesta part de l'antic convent aculli les dependències de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, que actualment s'ubiquen a l'Escola d'Hostaleria. El projecte se sotmetrà a aprovació definitiva al ple d'aquest dijous al vespre.

Figueres va iniciar les obres de rehabilitació d'aquest antic convent l'any 2011 a través de l'1% Cultural. Fins ara s'hi ha fet tres actuacions diferenciades per fases per un valor total de gairebé 3,5 MEUR.

La darrera intervenció es va culminar a principis d'aquest any i va permetre recuperar l'antic claustre, una sala polivalent i diversos despatxos ubicats a l'edifici annex -on hi ha les oficines del Pla de Barris- i que forma part del complex datat del segle XVII.

El govern municipal porta a aprovació definitiva al ple d'avui la quarta fase, valorada en 779.385,27 euros. Aquests treballs han de servir per completar la fase anterior amb una millora de l'accés a l'entrada principal de l'edifici i la climatització, instal·lació de finestres i cobertes a l'espai d'oficines.

L'objectiu és que aquesta zona pugui acollir noves dependències municipals entre les quals hi havia Promoció Econòmica, que es deixarà l'espai que ocupa a l'Escola d'Hostaleria per l'ampliació de l'oferta formativa del centre. La intervenció es finançarà a través del Pla de Barris.

Els treballs han de suposar completar tota l'obra projectada. Per a més endavant i encara sense data, el govern ha manifestat en diverses ocasions la voluntat d'obrir un carrer a la part posterior i rehabilitar els antics jardins del convent.

Prem per veure més contingut per a tu