Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Més de 200 persones ateses al Punt de Suport de l'Acústica

És la primera edició del festival en què hi ha hagut aquesta iniciativa per tal d'informar i conscienciar la gent de les agressions sexistes

Més de 200 persones ateses al Punt de Suport de l'AcústicaGERARD BLANCHÉ

L'edició que es va acabar diumenge passat de l'Acústica va ser la primera en què es va posar en funcionament un protocol per evitar agressions sexistes i la primera també en què va haver-hi instal·lat, a la plaça Doctor Ernest Vila, un Punt de Suport per tal de demanar informació.

La presidenta de la comissió encarrega de redactar el protocol i portaveu de la CUP de Figueres, Natàlia Sànchez, comenta que "la valoració de l'Acústica la farem quan ens reunim amb la comissió, però les primeres impressions són molt i molt bones".

"I és que unes 200 persones", diu Sànchez, van ser ateses al Punt de Suport per tal de demanar informació sobre què és i què no és una agressió sexista i què s'ha de fer en cas de patir-ne. A més, moltes persones van passar-hi per agafar algun fullet informatiu.

Els professionals que van ser al Punt de Suport també n'han fet una valoració “molt positiva” i fins i tot es va generar una mica de "debat" entre els informants i qui demanava informació.

A més a més, Sànchez destaca que va haver-hi gent "de totes les edats". En total, però, es van denunciar fins a set agressions sexistes a l'Acústica i una de l'embar­raca't.

Sànchez dona més importància a l'interès que va generar el Punt de Suport durant els dos dies, divendres i dissabte, en què va funcionar, de les 8 del vespre a les 4 de la matinada, que no pas al nombre de casos ocurreguts.

Prem per veure més contingut per a tu