Segueix-nos a les xarxes socials:

Dissabte es concentrarà a Ponent i al nord-est

L'onada de calor es manté aquest divendres arreu del país

El 061 ha atès 68 incidents relacionats amb l'episodi de temperatures extremes

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l'onada de calor es mantingui avui de forma generalitzada i que afecti també les comarques del litoral mentre aquest dissabte es concentrarà a les comarques de Ponent i al nord-est. Des de l'inici de l'onada de calor, dimecres passat, i fins aquest divendres a les deu del matí, el 061 CatSalut Respon ha atès 68 incidents relacionats amb les temperatures extremes, en 59 dels quals ha estat necessari activar un metge a domicili o una ambulància del SEM.

Segons el Servei Meteorològic, aquest dijous els valors més elevats s'han registrat a Organyà (Alt Urgell) on s'han assolit els 38 graus, a Castellnou de Bages (Bages) amb 37,9 graus i Girona, on s'ha arribat als 37,3 graus.

Endesa indica que es manté el nivell de consum d´aquest dijous i que ha augmentat entre un 15% i un 18% respecte a la setmana passada. Es tracta d´un valor normal d´estiu, allunyat de puntes històriques de consum.

De cara al cap de setmana, Protecció Civil recomana extremar les precaucions en les activitats a l´exterior per evitar patir cops de calor i s'aconsella també tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor com la gent gran, nadons o els malats crònics.

Prem per veure més contingut per a tu