Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

El CAP de Castelló atén el part d'una veïna d'Empuriabrava

Neix la Sofia, amb 3,4 quilos i la quarta filla de la família

El CAP de Castelló atén el part d'una veïna d'EmpuriabravaDDG

El CAP de Castelló d'Empúries ha atès aquest matí per primer cop el part d'un nadó. Ha nascut la Sofia, una nena que ha pesat 3480 grams i que és la quarta filla d'una família d'Empuriabrava. La dona ha arribat al centre amb el part molt avançat i s'ha considerat que no podia arribar fins a l'hospital.

La nena ha nascut a tres quarts de nou del matí. La llevadora i regidora de Castelló, Assumpció Brossa, ha explicat que avui no treballava però els companys l'han trucat en veure que la dona estava a punt de parir. En ser el quart fill, explica, tot va més de pressa.

L'ha fet passar a la consulta i en veure que no podia arribar a l'Hospital de Figueres han decidit atendre-la. El CAP està equipat per atendre parts, tot i que mai n'hi havia hagut cap, explica. Justament fa quinze dies s'havia renovat.

La nena ha nascut sense problema i "com que hi havia la pediatra, Mercè Cortès, de seguida ha agafat la nena, l'hem posat pell amb pell amb la mare, i tot ha anat molt bé". Després se l'ha estabilitzada i s'han traslladat a l'Hospital de Figueres. Les dues estan en perfecte estat.

Brossa explica com a anècdota que dilluns l'havia atès a la consulta i li havia demanat que l'atengués al part.

El part l'ha atès Brossa acompanyada de la pediatra. Han ajudat també la doctora Maia Planas, les infermeres Maria Payan i Elisabet Frigola, la infermera estudiant en pràctiques Marina Delgado i l'equip del VAM que s'havia activat.

Prem per veure més contingut per a tu