Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

L'Ajuntament de Castelló tanca el 2016 amb un superàvit de 8,2 milions d'euros

Reflecteix la "bona salut de la situació econòmica i financera municipal", segons l'equip de govern

L'Ajuntament de Castelló tanca el 2016 amb un superàvit de 8,2 milions d'eurosGERARD BLANCHÉ

La liquidació de l'exercici del 2016 de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, que se sotmetrà a aprovació del plenari municipal d'aquest dijous, reflecteix "la bona salut de la situació econòmica i financera municipal", segons ha explicat l'equip de govern. A partir d'aquesta liquidació, s'ha generat un romanent de tresoreria i superàvit de 8.218.159,39 €. L´ajuntament castelloní paga les factures a proveïdors a 26,13 dies.

Per quart any consecutiu, sense haver augmentat la pressió fiscal, han augmentat els ingressos tributaris a conseqüència de la bona gestió dels Serveis Municipals de Recaptació. S´ha de tenir present, a més, per aquest exercici 2017, que, entre altres mesures, s´han establert bonificacions d´IBI i la possibilitat de fraccionament dels tributs sense interessos.

També constaten una evolució positiva de l´endeutament, que ha anat disminuint progressivament els darrers anys. Actualment, està al 53´95%, dels ingressos corrents liquidats del 2016. Part del superàvit es destinarà a reduir encara més l´endeutament, per sota del 50%.

Amb el superàvit, es podran afrontar noves inversions, que s´intentarà que siguin financerament sostenibles i tinguin accent social. "Està previst augmentar el capítol d´inversions aquest 2017 aproximadament en 1.000.000 €, essent finalment el volum d´inversions previstes aquest exercici de uns 6.300.000 €, una vegada ja incorporats els romanents d´exercicis anteriors", conclou l'equip de govern.

Prem per veure més contingut per a tu