Segueix-nos a les xarxes socials:

Llançà

ERC lamenta que el nou govern de Llançà no accepti al·legacions al pressupost

Els tres regidors republicans han mostrat la seva indignació davant el que consideren "un fet sense precedents" en el municipi

ERC lamenta que el nou govern de Llançà no accepti al·legacions al pressupostEMPORDA.INFO

Aquest dimarts es va celebrar la Comissió Informativa precedent al Ple municipal extraordinari sobre l´aprovació dels Pressupostos de l'Ajuntament de Llançà. El grup municipal d'ERC, fins fa poc en el govern, va explicat que la trobada "va tenir una durada d´escassos minuts, els necessaris per a que l´actual regidor d´hisenda i "coordinador institucional", Francesc Guisset, anunciés als regidors del grup municipal d´ERC que les seves al·legacions no havien estat admeses a tràmit per incomplir l´article 170.2 de la llei reguladora d´hisendes locals, i acusant-los d´oportunisme políti"c.

El portaveu del grup municipal d´ERC i anterior alcalde de Llançà, Guillem Cusí, va manifestar posteriorment la seva indignació i incredulitat davant d´aquests fets: "El que hem viscut aquesta tarda en Comissió Informativa ens ha deixat tan perplexos que se´ns fa difícil trobar els qualificatius adequats. El que ens ha quedat clar, és que la censura política no era tant sols la filosofia que caracteritzava el pacte de l´actual govern entre CiU i el PSC, sinó que a més a més pretenen que la patim la resta de l´oposició i, per extensió, tot el poble en la seva pluralitat. Això és una vergonya intolerable".

Segons ERC, l´article esmentat contempla aquells casos que permeten presentar reclamacions contra un pressupost, distingint entre aquells casos on la seva elaboració i aprovació no s´ajusti a la llei, per ometre el crèdit necessari per al compliment de les obligacions exigibles a l´entitat local i, en tercer cas, per ser de manifesta insuficiència els ingressos en relació a les despeses pressupostades o bé d´aquests respecte a les necessitats per a que estan previstos.

El grup municipal d´ERC ha manifestat que totes les seves al·legacions estan degudament elaborades i fonamentades per al seu debat i susceptible aprovació. "El fet de no tant sols no haver-les acceptat, sinó d´haver-ho fet de "manera ridícula, penosa i vergonyant" respon a que l´actual govern pretén fer creure que res del que hi ha als seus pressupostos té intencionalitat política, que estem invalidats per qüestionar políticament les seves inversions i gestions pressupostàries, i que pot tapar la boca de l´oposició per caprici".

Finalment, Guillem Cusí ha advertit que el seu grup prendrà les mesures que cregui més oportunes al respecte, "ja que com a formació política amb representació dintre el Ple Municipal de Llançà tenim dret a debatre, fiscalitzar i incidir en tot allò que creguem que és susceptible d´afectar als llançanencs i llançanenques, com són en aquest cas els Pressupostos Municipals, i que emani del govern local o de qualsevol altra institució".

Prem per veure més contingut per a tu