Segueix-nos a les xarxes socials:

Fortià

Les obres de Vilatenim han incrementat el trànsit de vehicles al centre de Fortià

L'Ajuntament fortianenc treballa en coordinació amb els Mossos d'Esquadra per reduir el volum de trànsit de vehicles pesants del nucli urbà

Les obres de Vilatenim han incrementat el trànsit de vehicles al centre de FortiàBORJA BALSERA

equip de govern de Fortià s´ha marcat com una prioritat la reducció del trànsit de vehicles per l´interior del nucli urbà, especialment de camions. El gener del 2016, l´Ajuntament va col·locar rètols a les entrades al municipi, on es prohibia l´accés dels camions de més de 5,5 tones de pes. "Els Mossos d´Esquadra van fer èmfasi que milloréssim la senyalització", recorda l´alcalde de Fortià, Francesc Brugués (ERC), que va accedir al càrrec l´estiu del 2015. Durant aquest any i escaig, s´ha vist un canvi de tendència a la baixa, però les obres de desdoblament de la carretera C-260 a Vilatenim han tornat a incrementar el pas dels camions per aquesta via.

"Tot ve arran de l´any 2005, quan es va asfaltar la carretera entre Fortià i Vilamalla, que va portar aquest volum de trànsit", recorda el batlle.

"S´ha reduït el volum de camions, però encara en continuen passant. Hi ha un problema d´accessos molt gran a Figueres i entenc que passar per Fortià estalvia molt de temps", argumenta l´alcalde, que recorda que existeix un projecte, presentat per la Generalitat, que enllaça la carretera C-31 amb Riumors i Fortià a través d´una variant, fins a la C-260. "Podria ser una bona alternativa per a nosaltres, però no se n´ha parlat més", lamenta Francesc Brugués.

El consistori de Fortià va demanar la col·laboració ciutadana, perquè els veïns prenguessin nota dels camions que travessaven el poble agafant-se aquesta carretera com la segona variant de Figueres. Un cop l´Ajuntament té les dades, les envia als Mossos, que ho comuniquen a les empreses corresponents. "Ja s´han informat a prop d´un centenar d´empreses perquè canviïn els hàbits dels seus transportistes", remarca Brugués. Entre els casos detectats, n´hi ha que només passen per l´interior del nucli urbà per fer càrrega i descàrrega al municipi, cosa que sí que poden fer, però hi ha altres casos que mereixen denúncia per part dels mossos.

Prem per veure més contingut per a tu