Segueix-nos a les xarxes socials:

Garriguella

Garriguella agermana la cuina mediterrània i marroquina en una iniciativa social

Els veïns del municipi van participar en un projecte impulsat des del Consell Comarcal

L'Ajuntament de Garriguella amb la col·laboració de l'àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i Dipsalut han dut a terme el projecte “Teixint comunitat a Garriguella”, que s'ha realitzat durant el passat mes de juliol amb famílies d’origen marroquí i un grup de famílies catalanes del poble.

Des de l'àrea de Benestar expliquen que “l’objectiu principal del projecte ha estat el de fomentar un major coneixement entre les comunitats que conviuen a Garriguella a partir de l’eix temàtic de les cuines mediterrànies, tot potenciant un major vincle social entre els veïns i les veïnes del municipi”.

En concret, “Teixint comunitat a Garriguella” ha constat de sis sessions de treball comunitari, dinamitzades per l’equip de serveis socials bàsics del municipi i professionals dels serveis d’atenció a la diversitat del Consell, que es van cloure la setmana passada amb el “Tastet de la Mediterrània”. L'activitat es va desenvolupar a la sala Sabater Fortià del municipi.

Des de l'àrea es remarca que “aquesta activitat final va servir per mostrar la riquesa i alhora la proximitat entre dues cultures mediterrànies a través de les respectives cuines, totes elles banyades per un mateix mar i clima, que es nodreixen d’uns ingredients bàsics molt semblants. La cuina ha estat una bona excusa per compartir olors, colors, sabors, textures i costums entre les persones participants. El projecte ha permès dialogar, aprendre i teixir comunitat entre les famílies i els veïns i veïnes del poble”.

Prem per veure més contingut per a tu