Segueix-nos a les xarxes socials:

Vila també aspira a la presidència del Consell del Partit Demòcrata Català

El conseller creu que la nova direcció ha de combinar joves i experiència i remarca que Turull és una figura "imprescindible"

Vila també aspira a la presidència del Consell del Partit Demòcrata CatalàACN

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha registrat aquest dimecres la seva candidatura per ser el proper president del Consell Nacional del Partit Demòcrata Català. "Modestament poso la meva persona a disposició perquè generem els consensos necessaris i aquesta unitat que ens ha de fer un gran espai polític de progrés, modern i on tothom se senti a gust, tant els que es consideren d'una facció com els que se'n consideren d'una altra", ha dit en declaracions a l'ACN. Vila competirà, com a mínim, amb Mercè Conesa. El conseller ha donat suport a la candidatura de Marta Pascal i David Bonvehí però ha opinat que hauria de combinar joves i també "sèniors", gent amb experiència. En aquest sentit, ha remarcat que Jordi Turull és una figura "imprescindible".

A parer de Vila, "és molt important" que després del congrés fundacional del PDC, que va ser "convuls i intens", ara s'aconsegueixi una "gran unitat d'acció" i que tothom se senti "ben representat". És per això que s'ha postulat per presidir el Consell Nacional del partit, tot i que alhora ha remarcat que Mercè Conesa és una "excel·lent alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona i també l'honora que es posi a disposició i que la militància tingui un parell o possiblement algun altre candidat". "Jo crec que això ha de ser ben vist per tothom", ha dit.

This browser does not support the video element.

Vila també aspira a la presidència del Consell Nacional del Partit Demòcrata Català

Pel que fa a la nova direcció, ha dit que li agrada molt la candidatura liderada per Marta Pascal i David Bonvehí, perquè és important "que hi hagi cares noves i aire fresc". Ara bé, alhora ha remarcat que també és necessari combinar-ho amb "sèniors i experiència, i el Jordi Turull va tenir una actitud molt honorable no plantejant alternativa i és evident que és una figura imprescindible del partit". A parer de Vila, Pascal i Bonvehí "faran molt bé de comptar amb totes les sensibilitats", perquè "un espai és guanyador quan és molt ric i divers, molt centrat i no extremista".

Vila ha dit, però, que no vol donar consells, conscient que Pascal i Bonvehí estan "fent molts equilibris perquè tothom se senti representat".

Prem per veure més contingut per a tu