Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

Salvi Güell (ERC) recupera l'alcaldia de Castelló d'Empúries

Serà escollit en un ple extraordinari per substuir Assumpció Brossa (CiU), que ha presentat la dimissió

Salvi Güell (ERC) recupera l'alcaldia de Castelló d'EmpúriesMARC TESTART

Assumpció Brossa (CiU) deixarà de ser l´alcaldessa de Castelló d´Empúries en un ple extraordinari aquest dijous després d´anunciar divendres passat que estava disposada a fer "un pas al costat pel bé del poble i del país", renunciant a l´alcaldia i donant la vara al republicà Salvi Güell arran d´un pacte de govern entre CiU i ERC. El fet que CiU es quedés en minoria per la sortida dels dos regidors del PP de l´equip de govern havia dificultat les coses a Brossa, que tenia l´amenaça d´una moció de censura per part de Güell, que va guanyar les eleccions municipals del 2015, amb sis regidors. Dijous passat al vespre van fer la tercera i última reunió entre les dues parts per segellar un pacte que evitava la moció de censura i manté Brossa a l´equip de govern com a vicealcaldessa.

Salvi Güell, per la seva part, valora les negociacions d´aquests dies "que ens ha portat a la conclusió, tant un grup com l´altre, que el millor per al municipi és un pacte d´estabilitat entre els nostres grups que són els majoritaris". Els dos grups tenen dissenyades les grans línies del Pla de Govern amb els principals punts i el cartipàs amb unes àrees transversals.

El nou equip de govern castelloní comptarà amb deu regidors: Sis d´ERC -Salvi Güell, Anna Massot (la segona tinent d'alcalde), Roser Vitalla, Helena Solana, Josep Maria Canet i Esther Piris- i quatre de CiU -Assumpció Brossa, Salvi Canet i Margarita Gelabert. En falta un altre pendent de substituir, Agustí Ribera, que renuncia a l´acta de regidor disconforme amb el pacte. Anna Gusó, la següent a la llista de CiU. es perfila com la nova regidora.

Güell ha dit que Esquerra i CiU comparteixen "el 70-80%" de punts del programa electoral i que volen impulsar el passeig marítim d´Empuriabrava i el patronat de Turisme. També es marca com a prioritats l'ampliació de la participació ciutadana, la revisió de la fiscalitat municipal i la construcció de l'estació d'autobusos d´Empuriabrava, un projecte que ja va impulsar Güell quan era alcalde, entre el 2007 i 2011.

Prem per veure més contingut per a tu