Segueix-nos a les xarxes socials:

Política municipal

Una exregidora d'Agrupació La Muga entra a l'equip de govern de Peralada

María José Romero, que va ser expulsada del grup municipal a finals de l'any passat, assumeix les àrees de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació

L´equip de govern de l´Ajuntament de Peralada s´ha ampliat aquest principi d´any amb l´entrada de la regidora no adscrita, María José Romero, que el mes de desembre passat va ser expulsada del grup municipal d´Agrupació La Muga (ALM) -marca blanca d´ERC-, que es queda amb un sol regidor, Enric Serra. Romero va denunciar no haver rebut "cap explicació ni resposta" per excloure-la del grup, després que hagués estat l´alcaldable per l´ALM en les passades eleccions municipals. El que hauria motivat la seva expulsió va ser l´intent de negociar amb l´equip de govern (CiU). Aquest mes de gener, l´alcalde, Pere Torrent, va signar un decret atorgant a María José Romero les àrees de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació.

Romero es va distanciar del seu company de grup, Enric Serra, perquè "La Muga volia fer una oposició radical". El cas de Romero va arribar a la Comissió de Garanties d´ERC, la qual, el 14 de gener passat, va emetre una resposta considerant-se "incompetent" per jutjar el cas, ja que Romero no és militant del partit. "Això i totes les circumstàncies ingrates que he patit per part dels membres d´Agrupació La Muga, m´han abocat que accepti de bon grat l´oferiment de l´equip de govern, sense retribució econòmica, amb tota l´honestedat i amb el compromís de treballar fermament amb els ciutadans, escoltant les seves opinions i fent-los protagonistes de les decisions, que és la millor política municipal", explica Romero.

Per la seva banda, el regidor que queda de l´Agrupació La Muga, Enric Serra, sosté que Romero és "una regidora trànsfuga", afegint que "ja ho tenien pactat des del primer moment". El grup està estudiant quines accions pot realitzar.

Prem per veure més contingut per a tu