Segueix-nos a les xarxes socials:

Habitatge social

El Consell intervé per combatre les ocupacions il·legals de Vilafant

L'organisme comarcal s'ha coordinat amb l'Ajuntament per impulsar accions davant d'aquesta problemàtica

El Consell intervé per combatre les ocupacions il·legals de VilafantCCAE

El Consell Comarcal impulsarà en les properes setmanes tres actuacions per combatre la problemàtica de l'habitatge social i de les ocupacions il·legals que darrerament, i després d'afectar Figueres, ja s'han estès a algun municipi de l'Alt Empordà, concretament a Vilafant. Aquestes accions passen per sensibilitzar els propietaris d'habitatges lliures per a lloguer perquè els incorporin a la borsa del Consell, gestionar amb les entitats bancàries una acció similar i promoure trobades amb altres administracions per afrontar aquest tema de forma global i coordinada.

Dijous passat es va celebrar, a la seu del Consell, una trobada entre l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, i el president de l'administració comarcal, Ferran Roquer, per analitzar el cas concret de les ocupacions il·legals que darrerament s'han produït en aquest municipi i per frenar el risc que es puguin estendre a altres poblacions de l'Alt Empordà. A la reunió també hi va assistir el vicepresident del Consell i responsable de l'àrea d'Habitatge, Pere Casellas, i el conseller comarcal de Serveis Socials, Àlex Hernández.

Després d'una posta en comú del tema es va acordar, com a primera mesura de caràcter immediat, iniciar una campanya de sensibilització de la borsa comarcal d'habitatge de lloguer per a particulars. Es tracta d'un servei que té assumit el Consell Comarcal amb la col·laboració de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i de la Generalitat i que ofereix, sense despeses de gestió ni honoraris de cap mena, el programa de mediació per al lloguer social, amb l'objectiu de facilitar l'arrendament de pisos a particulars amb totes les garanties.

La borsa d'habitatge ofereix al propietari una pòlissa gratuïta d'assegurança, assessorament jurídic gratuït, intervenció en cas d'impagament, recerca i selecció del llogater, redacció del contracte i confecció de l'inventari i seguiment de l'habitatge i dels llogaters. Per als llogaters, aquesta iniciativa permet oferir preus per sota del mercat lliure, facilitats econòmiques en l'accés a l'habitatge sense honoraris d'intermediació ni comissió de cap mena, garantia d'habitabilitat de l'habitatge de lloguer, informació i assessorament gratuït i gestió d'ajuts al lloguer.

Com a segona mesura, el Consell Comarcal promourà una trobada amb els responsables de les entitats bancàries i d'estalvi amb seu a l'Alt Empordà per motivar-los a que posin a disposició de les administracions públiques els pisos lliures que disposen, amb l'objectiu d'incorporar-los a la borsa d'habitatge públic de lloguer social. Es va constatar que la majoria de les ocupacions il·legals protagonitzades fins ara a la comarca eren de pisos que són propietat d'aquestes entitats i que, per tant, la seva implicació permetria solucionar una part d'aquesta problemàtica.

En aquest sentit, els responsables de les administracions assistents a la trobada van expressar el seu malestar per la poca col·laboració trobada fins ara en les entitats bancàries i d'estalvi per tal d'implicar-se en l'oferta d'habitatge públic de lloguer social. Fruit d'això es faran gestions, com a tercera mesura, amb el Govern de la Generalitat, entre altres, per implicar de forma més efectiva totes les administracions públiques per trobar vies de solució a aquesta problemàtica que tant sensibilitza la nostra societat.

Prem per veure més contingut per a tu