Segueix-nos a les xarxes socials:

Fortià

El convent de les clarisses de Fortià acull una escola agroforestal

La cooperativa E.I. Foresterra ha impulsat aquest projecte educatiu amb la Fundació Antonio Jiménez

El convent de les clarisses de Fortià acull una escola agroforestalFORESTERRA

Les clarisses de Fortià van donar, fa un parell d´anys, el seu monestir a la Fundació Acollida i Esperança, perquè gestionés les terres del convent i la granja de pollastres que tenien les monges, amb la condició que es beneficiïn del monestir persones amb dificultats per trobar feina. La cooperativa E.I.Foresterra va signar, l´any 2013, un conveni de col·laboració amb la Fundació Antonio Jiménez (FAJ) per tal de potenciar la formació dels joves extutelats. El primer pas va ser crear a Vilamaniscle una residència per als joves. Aquest any, un dels projectes singulars del Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC) ha permès a la FAJ, posar en marxa un projecte d´escola agroforestal per a joves procedents d´abandonament escolar i extutelats.

Aquest passat mes de desem- bre, la FAJ va signar el conveni amb la Fundació Acollida i Esperança i el convent de les clarisses per a la creació de l´escola, que funciona a través del mètode pedagògic Montessori. Susanna Molero n´és la guia especialitza- da i Patrícia Centelles, psicopedagoga de l´Institut de Llançà, juntament amb les responsables de garantia juvenil del Consell Comarcal, assessoren en la selecció dels candidats del territori, i Sergi Gabernet, del SAJEG (Servei d´Atenció Especialitzada per a Joves) de la Fundació, deriva els joves extutelats.

L´escola té una doble finalitat. Per una banda, la inserció laboral en empreses de inserció; per l´altra, el retorn al sistema educatiu que es vehicula a través de ­l´ECA (Escola de Capacitació Agrària) Can Quintanes, amb la qual la FAJ té un conveni signat. Per a més informació i inscripcions, escolaforesterra@gmail.com.

Prem per veure més contingut per a tu