Segueix-nos a les xarxes socials:

Direcció General de Costes

Posen un mur de protecció a la platja del Rec del Molí

Ha d'aturar la progressiva desaparició de la duna litoral escalenca

Posen un mur de protecció a la platja del Rec del MolíALE

El departament de Costes del ministeri de Medi Ambient ha iniciat els treballs de construcció d'un mur de protecció a la platja del Rec del Molí de l'Escala que ha de servir per evitar el constant retrocés de la duna litoral i el risc que representa, en cas de temporal fort, pel passeig d'Empúries i la zona urbanitzada de la Palanca.

Els darrers anys hi ha hagut un retrocés important de la duna litoral, fins al punt que a l'extrem nord de la platja gairebé ha acabat per desaparèixer per l'erosió provocada pels temporals, especialment per les llevantades. Això, a més, suposa un risc de cara tant al passeig d'Empúries que passa just darrere d'aquesta platja, com per la urbanització de la Palanca, situada a l'altra banda del passeig.

Costes ha decidit ara fer una primera actuació a la zona més problemàtica, que consisteix a fer un dic d'uns cinquanta metres de longitud a l'extrem nord de la platja, que ha de protegir tant la regeneració de la duna com el passeig. L'any vinent es preveu continuar l'actuació en altres punts de la platja on la duna està retrocedint.

"Aquesta era una actuació necessària i estem molt satisfets que Costes hagi pogut començar a fer els treballs necessaris per tal que la situació no empitjori, ja que la duna estava molt malmesa", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

Els treballs està previst que durin una setmana i paral·lelament a aquesta actuació també està previst que Costes repari la tanca de delimitació de la duna en un altre espai del municipi, concretament a la zona entre Sant Martí d'Empúries i el Riuet.

Prem per veure més contingut per a tu