Segueix-nos a les xarxes socials:

Medi ambient

Actuació sobre els arrossars per combatre els mosquits

Els tècnics del Centre de Control actuen contra tres tipus d'insectes concrets

Actuació sobre els arrossars per combatre els mosquitsEMPORDA.INFO

Aquest juliol s´ha efectuat una aplicació als arrossars empordanesos per combatre les colònies de mosquits. Aquest conreu es manté inundat durant un període llarg de temps, de maig a octubre, i aquest fet permet que aquestes aigües siguin colonitzades per tres espècies de mosquit: el Culex pipiens, el Culex modestus i l´Anòpheles atroparvus.

Segons informen els tècnics del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter, totes tres espècies piquen a les persones i, per tant, cal reduir-ne les poblacions, per poder mantenir la qualitat de vida de la població i que l´activitat turística no es vegi afectada.

Els mateixos tècnics recorden que "tenim més de nou-centes hectàrees d´arrossars repartides en tres nuclis, dos al Baix Empordà i un a l´Alt Empordà.

El més gran és a Pals-Torroella de Montgrí, després n´hi ha un altre a Bellcaire d´Empordà i un altre al sector nord, a Castelló d´Empúries, els mosquits que aquí es generen podrien fer veritables estralls sobre la població humana, d´aquí la necessitat de reduir-ne les poblacions". Les aplicacions es fan amb helicòpter, ja que el cicle biològic d´aquests culícids és molt ràpid.

Sens dubte, les picades de mosquit són una de les molèsties més recurrents durant aquests mesos d´estiu. La picada de mosquit produeix, de forma localitzada, inflamació i edema, acumulació de líquid, vermellor per la mateixa inflamació, i molta picor.

Prem per veure més contingut per a tu