Segueix-nos a les xarxes socials:

El temps

Aquest divendres s'espera un dels dies més calorosos de l'estiu

Perill molt alt d'incendis forestals en dotze comarques catalanes

Un total de dotze comarques es troben en perill molt alt de patir un incendi forestal, segons el mapa de predicció del perill d'incendi forestal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Es tracta del Bages, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, l'Anoia, la Conca de Barberà, la Ribera d'Ebre, el Priorat, la Terra Alta, el Segrià. Ñes Garrigues, l'Urgell i la Segarra. A més, el les comarques del litoral català i prelitoral el risc és alt, mentre que al Prepirineu i Pirineu és entre moderat a baix. Per a aquest divendres, s'espera un dels dies més calorosos de l'estiu.

En concret, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les temperatures màximes assoliran valors d'entre 32 i 37 graus a la Depressió Central i a l'extrem nord-est, entre 27 i 32 ºC a la resta del litoral, i entre 30 i 35 ºC a la resta del territori.

Aquest dijous, Protecció Civil va activar la prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya, l'Infocat, i preveu que el risc, que es centra sobretot al litoral i el prelitoral, duri almenys fins a l'inici de la setmana vinent. Tot i que es descarta que hi hagi onada de calor, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que els propers dies es registrin temperatures molt elevades, probablement les més altes de l'any.

Prem per veure més contingut per a tu