Segueix-nos a les xarxes socials:

Àustria decreta el confinament dels ciutadans no vacunats

Els no immunitzats només podran sortir de casa per anar a treballar o a comprar menjar durant 10 dies

Àustria decreta el confinament dels ciutadans no vacunatsEuropa Press

Confinament als no vacunats a Àustria durant deu dies. El govern austríac ha decretat que els ciutadans no vacunats hauran de quedar-se a casa a partir d'aquesta mitjanit per fer front a l'escalada de casos de covid-19 que viu el país.

En una roda de premsa, el canceller Alexander Schallenberg ha anunciat la mesura, ha reconegut que la taxa de vacunació és "lamentablement baixa" i ha instat els ciutadans a immunitzar-se, segons informa l'agència Reuters.

Menys d'un 65% de vacunats

Menys d'un 65% de la població adulta està vacunada, la dada més baixa dels països de l'Europa Occidental. A Catalunya, per exemple, aquest indicador se situa en prop del 76%. Els ciutadans no vacunats només podran sortir de casa per raons limitades com anar a treballar o a comprar menjar. Els nens de menys de 12 anys no estaran obligats a confinar-se.

El govern austríac ha assegurat que hi haurà controls exhaustius per part de la policia per controlar una restricció que no afectaria tota la població i que, d'inici, durarà 10 dies. Schallenberg va jurar el càrrec de canceller fa quatre dies, després de la dimissió de Sebastian Kurz per la seva implicació en un escàndol de corrupció.

Prem per veure més contingut per a tu