Segueix-nos a les xarxes socials:

El Rei obvia Catalunya en els premis Princesa d'Astúries

Felip VI evita les referències a la sentència del procés o l'escenari de disturbis els últims dies

El Rei obvia Catalunya en els premis Princesa d'Astúrieseuropa press

El rei Felip VI va dedicar ahir bona part del seu discurs en els Premis Princesa d'Astúries a subratllar el paper constitucional de l'hereva de la Corona, que per primera vegada va participar en la cerimònia, i va evitar tota referència a la situació en Catalunya després de la sentència del procés.

«L'obligació de servir Espanya i els espanyols ha de ser el major orgull i el màxim honor que puguis assolir. El teu deure serà actuar sempre amb l'ànim esperançat, amb coratge i amb valentia; creixent en responsabilitat, en bondat, i en exemplaritat», va dir el Rei a la seva filla.

Aquesta va ser la primera vegada que la princesa Elionor, i la seva germana, la infanta Sofia, han assistit al lliurament dels Premis al Teatre Campoamor d'Oviedo. L'hereva de la Corona va llegir el seu primer discurs en públic, en una cerimònia a la qual, segons el seu pare, tenia ganes d'anar des de feia temps. «Aquest dia ha arribat», li va dir.

Al contrari que el dia 3 d'octubre de 2017, quan el Rei va comparèixer per llançar un contundent missatge a favor de la unitat d'Espanya i en contra del referèndum organitzat per la Generalitat, en aquesta ocasió el monarca va optar pel silenci total al voltant dels esdeveniments que han marcat Catalunya en l'última setmana.

Prem per veure més contingut per a tu