Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC aconseguirà l'alcaldia de Lleida amb el suport dels comuns

Pueyo comptarà també amb el suport de Junts per Lleida per arrabassar el poder al PSC després de 40 anys

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, tindrà el suport del Comú de Lleida a la seva investidura, amb la qual cosa aplana el terreny per convertir-se en el proper alcalde de la ciutat, en comptar també amb la predisposició de JxLleida. L'assemblea dels comuns a la ciutat va aprovar donar suport a la investidura de Pueyo com a alcalde el pròxim 15 de juny, en apreciar coincidències programàtiques amb ERC.

«Hem revisat el programa d'ERC i hem constatat una àmplia coincidència i una voluntat i predisposició per incorporar totes aquelles propostes que des del Comú de Lleida considerem prioritàries», va assegurar aquesta formació en un comunicat.

L'aval dels comuns a Lleida al candidat d'ERC obre la porta a arrabassar la Paeria al PSC després de 40 anys de govern socialista. En les últimes eleccions municipals, ERC i PSC van empatar a set regidors, encara que els republicans van vèncer en vots; JxLleida, la marca local de JxCat, va aconseguir sis representants; Cs, un total de 3; els comuns, 2, i el PP, altres dos. ERC, JxLleida i els comuns sumen 15 vots sobre un total de 27, per la qual cosa Pueyo tindria majoria per ser alcalde.

Tot i que fa uns dies Pueyo va oferir un acord tant als comuns com a JxLleida, encara no està clar si hi haurà un govern tripartit, atès que ERC i JxCat estarien disposats a això, però els comuns no tenen clar encara si acceptarien compartir govern amb JxLleida, i condicionen aquesta possibilitat a prioritzar les polítiques socials.

Prem per veure més contingut per a tu