Segueix-nos a les xarxes socials:

Dos observadors internacionals citats al Suprem demanen testificar un altre dia

No declararà l'exdelegat del Govern a Brussel·les Amadeu Altafaj perquè està investigat al jutjat 13 de Barcelona

Dos observadors internacionals citats al Suprem demanen testificar un altre diaACN

Jornada de baix voltatge al Tribunal Suprem aquest dimecres. Dos observadors internacionals que van estar a Catalunya durant la celebració del referèndum han demanat testificar un altre dia. Estaven citats aquest dimecres a la tarda però han al·legat que tenien problemes per arribar (se'ls va comunicar el 6 de març que havien de comparèixer) i el tribunal estudiarà si assenyala la declaració per un altre.

Es tracta de del director de The Hague Centre for Strategic Studies, Paul Sinning, i la portaveu de l'equip internacional d'experts electorals internacionals, Helena Catt. Els ha demanat la fiscalia i l'advocacia de l'Estat i estaven previstos per dimecres a la tarda. També hi ha tres testimonis al matí, i almenys un d'ells -l'exdelegat de la Generalitat a Brussel·les- no declararà per estar investigat.

Al matí, el tribunal ha citat el responsable de Difusió Institucional de la Generalitat durant la legislatura de Puigdemont, Jaume Mestre, l'exdelegat del Govern a Brussel·les Amadeu Altafaj, i l'exsecretari general del Diplocat Alberto Royo. Els dos últims estan investigats al jutjat 13 de Barcelona. Altafaj, que viu a Bèlgica, no es desplaçarà fins a Madrid perquè ja ha avançat per un escrit que no declararà per estar investigat.

Prem per veure més contingut per a tu