Segueix-nos a les xarxes socials:

El Fòrum Constituent liderat per Llach promourà el debat però no redactarà una constitució catalana

Torra presenta l'òrgan com una "eina republicana" per avançar en el dret a l'autodeterminació sense ser l'inici d'un procés constituent

El Fòrum Constituent liderat per Llach promourà el debat però no redactarà una constitució catalanaEFE

El Govern de Quim Torra ha creat avui el consell assessor que impulsarà el Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent d'una hipotètica república catalana, una "eina republicana" per avançar en l'"autodeterminació" que capitanejarà l'exdiputat i cantautor Lluís Llach.

En un acte solemne a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat, Torra ha presentat avui aquest consell assessor liderat per Llach, que serà l'encarregat d'organitzar el futur Fòrum Cívic i Social, espai per debatre les bases constituents d'una eventual república catalana.

Torra ha destacat que es tracta d'una "eina republicana per avançar d'acord amb el dret a l'autodeterminació del poble català i la voluntat de la immensa majoria de la ciutadania per decidir el seu futur".

Ha defensat que aquest consell assessor, que s'ha creat a partir de la llei de consultes populars del 2014, no emprendrà el procés constituent, sinó que s'encarregarà d'organitzar el debat.

Prem per veure més contingut per a tu