Segueix-nos a les xarxes socials:

Rajoy rebutja repetir eleccions i demana que torni la normalitat

Bermúdez de Castro vaticina que el 155 s'estendrà «molt més enllà del juliol» si no hi ha president

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va assegurar ahir que no és «partidari» que es repeteixin les eleccions a Catalunya aquest estiu i ha fer une crida a recuperar la normalitat institucional, econòmica i social en aquesta comunitat. Això sí, va dir que «dona la sensació de vegades que no es vol resoldre el problema» en proposar candidats a la investidura que estan fugits o amb causes judicials pendents.

El cap de l'Executiu va insistir que «l'objectiu» a Catalunya ha de ser recuperar la normalitat i ha recalcat que correspon als partits catalans «oferir» aquestes «solucions de governabilitat» perquè cadascun té les seves «competències». «Espero que les trobin a la major celeritat possible», va manifestar.

A continuació, va subratllar que segueix mantenint la mateixa posició que ja va exposar públicament després dels comicis del 21 de desembre i va recordar que ja llavors va oferir un diàleg «obert, constructiu i realista però sempre dins de la llei». Preguntat llavors si estaria disposat a negociar sigui qui sigui el president elegit pel Parlament, va assenyalar que «sempre» va estar disposat a parlar, «sempre que la llei permeti que aquesta persona sigui elegida».

El secretari d'Estat d'Administració Territorial, Roberto Bermúdez de Castro, vaticina que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya s'estendrà «molt més enllà del 15 de juliol» si no hi ha nou president de la Generalitat en els propers dos mesos i cal convocar eleccions, ja que estarà vigent fins que es conformi un Govern que tingui tots els seus consellers nomenats.

Prem per veure més contingut per a tu