Segueix-nos a les xarxes socials:

Pirates de Catalunya aconsegueix clonar la web de garanties.cat

El partit polític prèviament també havia recuperat el portal referendum.cat sense dependre d'un únic servidor

Pirates de Catalunya va anuncair ahir que havia clonat la web de garanties.cat, bloquejada per la Guàrdia Civil a instàncies del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) que instrueix la causa contra el referèndum de l'1-O. «Considerem el referèndum com una eina bàsica de participació ciutadana i un dels pilars de qualsevol democràcia moderna. La seva celebració no es pot veure coartada per lleis obsoletes o intents autoritaris de conservar l'statu quo vigent» van argumentar en el comunicat enviat.

La Fiscalia havia demanat que es clausurés la web i el formulari d'inscripció de col·laboradors i el TSJC ha estimat la demanda. «Em comenten que la web de garanties està caiguda. És igual, l'hem tornat a pujar a garanties.pirata.cat», va assenyalar el portaveu de Pirates de Catalunya, Enric Pineda.

Prèviament, el partit polític ja havia recuperat el portal referendum.cat amb el domini alternatiu http://referendum.pirata.cat , a través d'IPFS (InterPlanetary File Sistem) i utilitzant protocols P2P per assegurar que estigui disponible sense dependre d'un únic servidor i impossible de censurar.

Prem per veure més contingut per a tu