Segueix-nos a les xarxes socials:

Més de 9.000 llocs de feina

Els ports de la Generalitat facturen 992 MEUR anuals amb 9.000 llocs de treball

Aquestes instal·lacions van aportar un 0,22% del total del PIB català

Els ports de la Generalitat facturen 992 MEUR anuals amb 9.000 llocs de treballSANTI COLL

Els 45 ports que són competència de la Generalitat, entre els quals no s´inclouen els de Barcelona i Tarragona, generen 992 milions d´euros anuals de facturació i contribueixen al manteniment de 9.135 llocs de feina a temps complet, segons un estudi de la Universitat de Barcelona encarregat per Ports de la Generalitat que indica l´impacte econòmic d´aquestes instal·lacions durant el 2014. Aquest estudi també revela que els ports van aportar 448,2 milions d´euros al PIB català, que suposa un 0,22% del PIB total. Així mateix, els llocs de feina generats suposen un 0,3% del total d´afiliats a la Seguretat Social a Catalunya. Així mateix, l´activitat portuària va suposar una recaptació fiscal de 170,9 milions d´euros en impostos.

El secretari d´Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha destacat que l´estudi "posa de relleu que els ports esdevenen una indústria productiva que impulsa el desenvolupament de la economia catalana generant PIB i, sobretot, llocs de treball directes i indirectes".

Per a Font, les dades avalen la "política de partenariat" entre el Govern i els agents econòmics que gestionen i inverteixen als ports catalans. També s´ha referit a la nova Llei de ports, actualment en tràmit parlamentari, i al Pla de ports, en redacció, "que han de servir per impulsar el model català introduint conceptes de sostenibilitat ambiental i de lluita contra el canvi climàtic, aprofundir en la diversificació de sectors, millorar en la governança i facilitar la seva relació amb els entorns econòmics, socials i ambientals", ha detallat.

Per elaborar aquest document s´ha pres com a referència l´any 2014 i s´han analitzat els set segments d´activitat següents: pesquera, nàutica, comercial, construcció i reparació de vaixells, restauració, turística i pública -aquesta darrera es refereix als serveis prestats directament per Ports de la Generalitat-. En total s´ha treballat amb 734 empreses -principalment confraries de pescadors, clubs nàutics i drassanes-, amb informació relativa de 1.934 armadors i tripulants de vaixells de pesca.

Els sectors que han tingut més facturació i ocupació de treballadors derivats de l´activitat portuària han estat pesca i aqüicultura, amb un total de 110,7 milions d´euros i 2.117 ocupats; el sector d´emmagatzematge de mercaderies i activitats afins al transport amb 97,3 milions i 289 treballadors. El sector d´activitats esportives, recreatives i entreteniment amb 95,4 milions d´euros de facturació i 794 treballadors, i el sector de serveis de restauració amb 84,6 milions i 1.487 treballadors.

Prem per veure més contingut per a tu