Segueix-nos a les xarxes socials:

SCC sosté que la llei de transitorietat és «l'explicitació d'un cop d'estat»

?Des de JxSí, Antoni Castellà adverteix que la UE pot fer fora Espanya si usa la força per frenar el referèndum

n Societat Civil Catalana (SCC) va considerar ahir que l'acord a què van arribar Junts pel Sí i la CUP sobre la llei de transitorietat jurídica és «l'explicitació d'un cop d'estat» perquè tracten de substituir l'ordenament constitucional vigent per una nova autoritat que busca «imposar-se per la via del fet» i «apropiar-se» de les institucions d'autogovern. A través d'un comunicat, l'entitat va argumentar que la iniciativa legislativa contradiu els pronunciaments del Tribunal Constitucional i «porta al límit la tolerància de l'ordenament espanyol», ja que intenta «sostreure de la sobirania nacional una part del territori espanyol».

A més, van considerar que el procés sobiranista ha entrat «en fase de bogeria pel deliri dels seus dirigents» i alertar de les conseqüències penals que pot suposar. SCC va instar els partits constitucionalistes a «consensuar» una resposta davant el «desafiament».

Advertència de Castellà

D'altra banda, el diputat de JxSí al Parlament i portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, va advertir que la UE podria expulsar Espanya del club comunitari si «utilitzés la força» per impedir un referèndum a Catalunya. Castellà es va mostrar convençut que el 2017 se celebrarà un referèndum sobre la independència, bé sigui «pactat» amb el Govern central, com va ocórrer en el cas escocès, o convocat de forma unilateral per la Generalitat i que l'Estat el «toleri», com segons ell va passar en el seu moment al Quebec.

Finalment, des d'Esquerra, el seu portaveu al Congrés, Joan Tardà, va advertir a l'Estat que la «violència judicial» contra càrrecs electes sobiranistes «acabarà sent un catalitzador que accelerarà el procés cap a la independència».

Prem per veure més contingut per a tu