Segueix-nos a les xarxes socials:

El Parlament insta a parar i revisar processos de cessió de dades sanitàries

Una moció presentada per Catalunya Sí que es Pot ha aconseguit la majoria de la cambra catalana

El Parlament ha instat avui el Govern a paralitzar el projecte de gestió de dades sanitàries, denominat VISC+, per promoure un nou programa que ofereixi garanties de seguretat i de protecció de les dades personals.

El Parlament ha abordat avui una moció presentada per Catalunya Sí que es Pot sobre el projecte de Valorització d'Informació del Sistema Sanitari Català (VISC+), impulsat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), que es va dissenyar per posar a disposició dels ciutadans, empreses i centres d'investigació informació del sistema sanitari públic català.

Els grups parlamentaris han aprovat per unanimitat "detenir definitivament el projecte de mercantilització de les dades del sistema sanitari VISC+, així com qualsevol mecanisme relacionat", a més de parar i donar a conèixer els processos de gestió de dades sanitàries fins que s'implementi el nou programa públic d'anàlisis de dades de salut per a la investigació i la innovació amb filtres i garanties de seguretat i utilitat pública.

La moció aprovada avala que només els centres acreditats pel CERCA (Centres de Recerca de Catalunya) puguin utilitzar les dades sanitàries per a la investigació que superi el filtre d'un comitè ètic d'investigació clínica (CEIC) independent i creat per a aquesta funció.

La cambra catalana també ha instat el Govern a garantir que les dades del nou projecte de Big Data sanitari siguin anònimes i segures, encara que obre l'opció del dret de l'usuari del sistema sanitari a negar-se que les seves dades formin part d'aquest projecte.

Prem per veure més contingut per a tu