Segueix-nos a les xarxes socials:

Els diputats no podran acceptar cap tipus de regal superior als 150 euros

La Mesa del Parlament va aprovar ahir el Codi de Conducta dels diputats catalans que, entre altres coses, els prohibeix acceptar regals en espècie superiors a 150 euros i els obliga a declarar tots els seus ingressos i patrimoni, així com les reunions amb grups de pressió.

El Codi de Conducta, que va ser anunciat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, serà debatut a partir d'ara a la Comissió de Reglament de la cambra i s'espera que pugui ser definitivament aprovat i entrar en vigor durant el mes de juliol. Aquest codi, que està inspirat en els d'altres cambres legislatives i especialment al Parlament Europeu, inclou un règim sancionador per als casos d'incompliment de les normes previstes en el text. Aquestes sancions poden arribar a la suspensió temporal per aquells casos més extrems o bé amb multes econòmiques que van des dels 600 als 12.000 euros.

L'aprovació d'un Codi de Conducta ja estava previst a la Llei de Transparència i, segons la presidenta, suposa «un pas endavant molt important per aconseguir l'objectiu de tenir un Parlament amb les parets de vidre i totalment transparent».

Prem per veure més contingut per a tu