Segueix-nos a les xarxes socials:

Puigdemont crida a completar el "somni que Casals va fer possible"

El president de la Generalitat assegura que, sense la feina de Muriel Casals, Catalunya no hauria endegat el mateix camí independentista

Puigdemont crida a completar el "somni que Casals va fer possible"diari de girona

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va destacar ahir que la diputada de Junts pel Sí Muriel Casals és un "referent ètic a seguir", la labor de la qual "ennobleix" Catalunya i va fer una crida a "completar el somni" que tanta gent com ella "ha ajudat a fer lluminós i possible".

En una declaració institucional al Palau de la Generalitat, Puigdemont va expressar el seu condol i el del Govern per la mort de Muriel Casals, que segons la seva opinió deixa Catalunya "sense una de les veus que més ha contribuït a canviar" la seva història.

Després de recordar que la diputada de JxSí "estava cridada a tenir un rol fonamental" com a presidenta de la Comissió parlamentària pel procés constituent de Catalunya, Puigdemont va reconèixer: "No estaríem aquí sense l'esforç sovint discret d'algunes persones determinades. Casals era una d'elles".

El president de la Generalitat va evocar també la "senzillesa, discreció i tendresa" de Muriel Casals, que segons la seva opinió és "un referent ètic a seguir" pel seu compromís amb els drets de les persones, la llengua i la cultura catalanes així com la pau i la solidaritat. Puigdemont va destacar de Casals que va ser una "lluitadora per la democràcia", "defensora dels drets de les persones", "compromesa amb la llengua i la cultura", "amb la cultura de la pau i la solidaritat". Per a ell, l'exemple de la diputada de Junts pel Sí "ennobleix el país", per la qual cosa va apel·lar a "completar el somni que tanta gent com Muriel ha ajudat a fer lluminós i possible".

El president de la Generalitat va ressaltar que la diputada "lluitava pel bé comú" i, per això, va presidir Òmnium Cultural, una de les entitats cíviques i culturals "més arrelades i importants" de Catalunya. Segons ell, Muriel Casals va entrar com a diputada al Parlament com a part d'un projecte en el qual va treballar amb "entusiasme, il·lusió i esperança" i amb una "tenacitat determinant en els moments més difícils".

En el seu discurs, el president català va expressar el seu condol a la família de Muriel Casals, una persona que al seu parer "es va guanyar l'estima, l'agraïment i el respecte de moltíssima gent de tot el país gràcies a una vida de compromís social, cívic i polític".

Prem per veure més contingut per a tu