Segueix-nos a les xarxes socials:

Oriol Junqueras respon: «La normativa és perfectible»

El vicepresident de la Generalitat respon la carta oberta que li adreçava David de la Calle, la parella de la dona de 25 anys morta diumenge passat en un accident provocat per un conductor begut i sense carnet.

Benvolgut David,

En primer lloc m´agradaria expressar-te el més sincer condol per la pèrdua de la teva parella, la Laura, arran del desafortunat accident de trànsit que va tenir lloc a Fornells de la Selva el passat divendres 29 de gener. Tot i això, sóc conscient que cap de les paraules que et pugui adreçar podran alleugerir la càrrega que estàs suportant en aquests moments.

Com no puc mostrar empatia cap a vosaltres, David? Més enllà de la bona "connexió" que la Laura havia mostrat cap a mi, tal i comentes a la carta que han publicat diversos mitjans de comunicació, qualsevol ésser humà se sent bufetejat, colpejat i entristit quan coneix la mort d´una jove, com la Laura. Amb un il·lusionant projecte de vida amb la seva parella que un accident ha escapçat sobtadament.

Més enllà del meu condol personal, et vull explicar, d´acord amb la informació que he demanat, que tant la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols com els Mossos d´Esquadra van actuar d´acord amb la normativa vigent. És obvi, no obstant, que tota normativa és perfectible. Per tant, pots comptar amb mi per estudiar, exhaustivament i amb totes les administracions implicades, si cal millorar alguns dels protocols existents.

Personalment, des del Govern, i des d´Esquerra Republicana, continuarem amb la recopilació d´informació per adoptar les decisions que calgui que permetin evitar que es repeteixi el tràgic accident que es va endur la Laura.

David, per últim, em comprometo a mantenir una reunió amb tu i amb qui correspongui per valorar els fets i fer tot el que és humanament possible per evitar que mai més es torni a repetir.

Una sincera abraçada,

Prem per veure més contingut per a tu