Segueix-nos a les xarxes socials:

La CE investiga la concessió de la indemnització de la plataforma Castor

La decisió de Brussel·les arriba arran de la reclamació que va interposar la patronal Cecot

La CE investiga la concessió de la indemnització de la plataforma Castoracn

La Comissió Europea investiga la indemnització que va aprovar el govern espanyol per a Escal UGS pel cessament d'activitat de la plataforma Castor arran de la reclamació que van interposar l'any passat la patronal Cecot, el Centre Metal·lúrgic i el Consell Intertèxtil Espanyol, segons va explicar a l'ACN el president de Cecot, Antoni Abad.

Abad va recordar que les tres organitzacions van interposar la reclamació l'estiu del 2015 i que van rebre una notificació de la CE on se'ls explica que es va requerir informació al Govern espanyol sobre la concessió, cosa que per a la patronal indica que veuen «indicis» que l'actuació no hagi estat l'adequada.

En aquesta comunicació, la CE informa que ha demanat informació al govern espanyol i que aquest ha de respondre abans de mitjans de febrer. Un cop ho facin, la CE explica a la Cecot que «analitzarà» la informació que els facin arribar i demanarà informació addicional «si ho considera necessari». La CE va registrar la reclamació de les tres organitzacions el juliol del 2015 i ara ha notificat que després de debatre el tema al novembre, ha fet arribar la queixa al govern espanyol i li ha requerit informació sobre la concessió analitzada. El president de la patronal va valorar positivament el fet que la CE hagi requerit aquesta informació al govern espanyol i va considerar que «el tema de fons és la possible ajuda indeguda de l'Estat».

Infringir de la llei europea

El govern espanyol va aprovar una indemnització de 1.350 milions d'euros per a la constructora pel cessament d'activitat.La denúncia presentada defensa que el govern espanyol va infringir presumptament l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

Prem per veure més contingut per a tu