Segueix-nos a les xarxes socials:

Mas lamenta que Catalunya hagi de demanar "caritat"

El president en funcions creu que mentre el país no depengui de si mateix "sempre anirà coix"

Mas lamenta que Catalunya hagi de demanar "caritat"quique garcía (efe)

Artur Mas va lamentar que Catalunya hagi de demanar "caritativament" els diners del Fons de Liquiditat Autonòmica -FLA- a l'estat espanyol, assegurant que són uns recursos que originàriament provenen de les arques catalanes. Durant la cloenda de la 5a jornada del Pla de Salut celebrada a Sitges ahir, el President de la Generalitat en funcions va criticar la necessitat de demanar recursos al Ministeri d'Hisenda "per poder aguantar un sistema que el país com a tal és capaç d'aguantar-lo i millorar-lo".

El president en funcions va recordar que històricament el Govern havia pal·liat la situació gràcies a l'endeutament, i va apuntar que ara "el repte que té Catalunya com a país i com a societat és que pugui tenir recursos i capacitat de decisió en línia amb la seva pròpia capacitat de generar activitat i riquesa". Per Mas, mentre Catalunya no depengui de si mateixa, "sempre anirà coixa". Davant aquesta situació, Mas va lamentar que existeixi la necessitat de demanar a l'estat espanyol el suport del FLA: "algunes vegades haurem de donar la impressió que hem d'anar a demanar amb la mà estesa, a veure si algú caritativament ens deixa diners ha finals de mes", va etzibar.

D'altra banda, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida va dedicar part de la seva carta setmanal publicada al seu web a criticar l'enfrontament entre el Govern i l'executiu espanyol arran de les condicions del FLA. Segons el democristià, les noves normes no disten massa de les que ja estaven establertes, però qüestiona "les formes i amb l'estil" amb les que s'han impulsat.

"Calia tanta dosi d'humiliació per part del ministre Montoro quan va presentar la mesura? Òbviament, la meva resposta és que no. I si el mateix ministre d'Hisenda del govern de l'Estat reconeix que fins ara la Generalitat no s'ha gastat ni un euro de diners provinents del FLA en "vel·leïtats independentistes", a què treu cap transmetre el missatge que el FLA no arriba a Catalunya perquè el govern de Convergència és independentista?", va preguntar-se Duran.

Prem per veure més contingut per a tu