Segueix-nos a les xarxes socials:

Sánchez, al costat del Govern davant una moció que «traeix» els catalans

El líder socialista opina que la resolució «és el desafiament més gran a l'ordre constitucional»

Sánchez, al costat del Govern davant una moció que «traeix» els catalans

El líder socialista, Pedro Sánchez, va afirmar ahir que la resolució aprovada al Parlament suposa el «més gran desafiament a l'ordre constitucional d'Espanya» i «traeix la voluntat de la majoria dels catalans», i va expressar el seu suport al Govern central en la presentació del recurs al Constitucional.

En una declaració institucional realitzada a la seu socialista de Madrid, Sánchez va oferir el seu suport i el del PSOE al president del Govern, Mariano Rajoy, qui ahir va anunciar que demanarà al Tribunal Constitucional la immediata suspensió de la resolució secessionista i també dels seus «possibles efectes».

«Proclamem una vegada més el nostre compromís ferm i irrenunciable amb la unitat i la integritat d'Espanya», va assegurar des de Ferraz el candidat socialista a la Presidència del Govern.

Sánchez va manifestar a més la voluntat del PSOE que se salvaguardin els drets i llibertats dels ciutadans catalans en els termes previstos en les lleis i va fer una crida a que es mantinguin «units» al voltant a la defensa de la llei i al funcionament adequat de les institucions.

Va apel·lar també al sentit democràtic dels responsables polítics per acordar «un clima de convivència, diàleg i entesa en la defensa dels valors constitucionals».

I va reafirmar la seva convicció que la majoria dels catalans no volen la secessió de Catalunya d'Espanya i que, «dins de la Constitució i de la resta de les seves normes i procediments de reforma, és possible i desitjable la renovació de les regles de la convivència col·lectiva i la satisfacció ordenada de les aspiracions de la ciutadania». Per a Sánchez, la resolució aprovada ahir suposa el «desafiament més gran a l'ordre constitucional d'Espanya i la més greu manifestació del menyspreu i la violació de la democràcia a Espanya».

«Els seus promotors i els que l'han abonat traeixen la voluntat de la majoria dels catalans, que el 27-S van negar amb el seu vot la secessió de Catalunya d'Espanya i van manifestar el seu desig de mantenir i renovar la projecció institucional i política d'una història secular compartida», va destacar.

Per a Pedro Sánchez, «una minoria pretén robar a la majoria dels ciutadans la nacionalitat espanyola que els habilita per poder exercir els drets i llibertats que la Constitució i les lleis els atribueixen». En aquest sentit, va assenyalar que el secessionisme pretén provocar tres fractures: entre els catalans, entre els catalans i els seus "germans" espanyols i entre els catalans i els europeus.

Prem per veure més contingut per a tu