Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Estat rebutja que el president es presenti «com una víctima»

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va rebutjar ahir que el president de la Generalitat de Catalunya en funcions, Artur Mas, vulgui presentar-se com una víctima i no assumeixi les seves possibles responsabilitats en el cas de corrupció del seu partit, Convergència.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i preguntada per les acusacions de Mas d'«utilitzar les seves clavegueres a fons» contra el seu partit, la vicepresidenta ha considerat que són «impròpies» de qualsevol governant.

Va insistir que «la primera obligació» de tots els ciutadans i també dels representants polítics és respectar els poders de l'Estat i, particularment, el judicial.

Després d'insistir que Mas «no pot col·locar-se» per damunt de les decisions dels tribunals, la vicepresidenta va precisar que qui pugui tenir una responsabilitat política «l'últim que pot fer és presentar-se com una víctima».

La vicepresidenta va dir que «si es confirmen aquestes comissions», en referència a possibles cobraments per part de CDC a empreses i fundacions, «el perjudici és per al sector públic» i «l'últim» que Mas ha de fer és «escudar-se en la política» per evitar responsabilitats o posar traves a l'actuació judicial.

Segons el parer de Sáenz de Santamaría, si es confirma el cobrament de comissions, «l'única víctima és el conjunt dels ciutadans».

Respecte a si Junts pel Sí i la CUP tenen legitimació legal per fer una declaració d'independència, la vicepresidenta va considerar que no, ja que han aconseguit un percentatge «tan exigu» de vots el 27-S, que «sumen escassament el 47 per cent». En aquest sentit, va recordar que per canviar, per exemple, l'Estatut d'Autonomia es requereixen dos terços del Parlament, i que les opcions sobiranistes no arriben ni a la meitat.

Per això, va insistir que després del resultat de les eleccions catalanes i la seva falta de legitimitat, els dirigents de les llistes sobiranistes s'han de preguntar si tenen legitimitat per embarcar-se en un procés d'aquesta naturalesa.

Prem per veure més contingut per a tu