Segueix-nos a les xarxes socials:

Vol que "torni al full de ruta del PPC"

Sánchez-Camacho demana a Mas que "trenqui" amb ERC

La líder dels populars es mostra disposada "al diàleg i l'entesa" amb CiU però alerta que no està en condicions de donar suport al pressupost

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, que "trenqui" amb ERC i "abandoni el camí del trencament i l'incompliment de la llei" que creu que marquen els republicans. La popular, a més, ha reclamat a Mas que "torni al full de ruta del PPC" que, segons ha dit, suposa aprofitar "el diàleg amb el govern d'Espanya per millorar el finançament" i l'estabilitat econòmica. Tot i aquesta predisposició mostrada, Sánchez-Camacho ha advertit a Mas que el PPC "no està en disposició" de donar suport al pressupost de la Generalitat. Malgrat això, la popular ha posat en mans del president la "voluntat de diàleg i entesa" del PPC amb el Govern.

Alícia Sánchez-Camacho ha "celebrat" amb entusiasme el "canvi en l'actitud" que ha atribuït a Artur Mas. I és que la popular interpreta les crides al diàleg fetes pel president i les conclusions de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera com un viratge en els plantejaments del Govern. Per la líder del PPC, a més, això demostra que Mas "se n'ha adonat que està sol" i que l'acord que té amb Esquerra Republicana "comença a fer aigües". "El que ha succeït demostra el fracàs més estrepitós de l'acord entre CiU i ERC, un pacte que ja no es manté", ha considerat Sánchez-Camacho, que ha qualificat l'estat del pacte d'estabilitat de "més feble que mai".

És per això que Sánchez-Camacho ha volgut "demanar formalment" al president de la Generalitat "que trenqui amb ERC, perquè el seu pacte ja és paper mullat i no va enlloc". La popular, a canvi, ha reclamat que "dialogui amb Rajoy per millorar el finançament i el sostre de dèficit". "Aquest és el camí que volen els catalans i no el de l'enfrontament, la desesperació i l'incompliment de la llei que volia ERC", ha sentenciat. En aquest sentit, ha destacat que "estem davant d'una oportunitat, d'un nou camí per un consens històric per a un nou model de finançament", i ha instat a Mas a "aprofitar-ho

Davant la seva petició de trencament del pacte entre CiU i ERC, els periodistes han preguntat a la líder del PPC quina alternativa oferia el seu partit i si pretenia tornar a ser soci preferent per governar i aprovar els pressupostos. En un seguit de respostes ambigües i poc concretes, Sánchez-Camacho ha dit que la seva formació "s'ofereix a actuar amb responsabilitat, com sempre", sense determinar fins on pot arribar aquesta disponibilitat.

Tot i així, la presidenta dels populars ha arribat a dir que si el que vol Mas és "tornar a aquell full de ruta del PPC, estarem disposat a l'entesa, el diàleg i les relacions que donin a Catalunya un nou finançament i una flexibilització dels objectius de dèficit". Malgrat això, Sánchez-Camacho ha advertit al Govern que el seu partit "no està en condicions" de donar suport al pressupost que pugui presentar al Parlament per aquest 2013.

Prem per veure més contingut per a tu