Segueix-nos a les xarxes socials:

Nou Govern

Ciutadans no envia cap representant a la presa de possessió d'Artur Mas

Rivera ho justifica afirmant que el president de la Generalitat està traspassant "les línies vermelles" de la "convivència"

Ciutadans no ha enviat cap representant del partit a la presa de possessió d'Artur Mas com a president de la Generalitat. El president de C's, Albert Rivera, acompanyat pel portaveu, Jordi Cañas, i la portaveu adjunta, Carina Mejías, ho ha justificat en roda de premsa afirmant que el president de la Generalitat "està traspassant totes les línies vermelles contra la convivència i l'Estat de Dret". El president de C's ha recordat a Mas "una cosa fonamental que diuen l'Estatut i la Constitució: que el president de la Generalitat és el màxim representant ordinari de l'Estat a Catalunya i, per tant, ha de servir i ha de ser part de l'Estat, perquè Catalunya i la Generalitat formen part de l'Estat, també".

Rivera considera que "tot i que nosaltres defensem l'autogovern de Catalunya i la Generalitat com a institució, no podem donar suport a un president autonòmic que no respecta la pluralitat de Catalunya". Així mateix, ha assenyalat que troba "fora de lloc que tinguem un comitè d'operacions representat per Mas i Junqueras que no és propi d'un govern autonòmic". Per això, Rivera ha afirmat que "el pacte CiU-ERC és la suma de la divisió de Catalunya de la resta d'Espanya i de Catalunya internament".

En clau econòmica, el president de C's ha criticat l'impost sobre les begudes refrescants amb elevat contingut de sucre fruit del pacte CiU-ERC, i ha afirmat que li "sobta especialment" que aquest impost "vagi a la línea de flotació d'algunes de les empreses catalanes que han anunciat que traslladaran les seves línies de producció a altres parts d'Espanya". Rivera ha afirmat que "hi ha un esperit clarament de revenja" i ha declarat que li "sorprèn molt" que es donin "explicacions de salut quan és un impost que busca, únicament, una finalitat recaptatòria a canvi d'aquest pacte CiU-ERC".

Finalment, el president de C's ha destacat que no es creu "la visió de dietista dels senyors Junqueras i Mas" perquè, en aquest sentit, "suposo que estaran preparant un impost sobre el pernil, el fuet de Vic o les galetes de Camprodon", ha sentenciat de forma irònica.

Prem per veure més contingut per a tu