Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Uns cultivadors de marihuana creen una empresa de fruites «tapadera» a Figueres

Els Mossos detenen vuit persones i la droga comissada està valorada en més de 162.000 euros

Uns cultivadors de marihuana creen una empresa de fruites «tapadera» a FigueresMOSSOS D'ESQUADRA

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir els dies 6 i 7 de febrer dues dones i tres homes, d’entre 32 i 49 anys, de nacionalitat senegalesa, espanyola, francesa i d’Ucraïna, amb domicilis a l’Alt Empordà i a la Garrotxa, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. A més, en la mateixa actuació, els agents van detenir in fraganti tres homes d’entre 26 i 35 anys, de nacionalitats romanesa i georgiana, domiciliats a Girona, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

La matinada del 6 de febrer els mossos van rebre l’avís que uns encaputxats haurien accedit dins una gran nau industrial situada al carrer de la Bruguera de la població de Figueres.

Quan diverses patrulles van arribar al lloc, van observar-hi llums en moviment, cops que procedien de l’interior de la nau i tres homes vestits de fosc que pretenien fugir corrents. Els agents els van interceptar i detenir. En l’escorcoll els van localitzar diversos passamuntanyes, guants, rotlles de cinta americana, brides i una defensa elèctrica.

Fent les comprovacions dins les dues plantes del local, els mossos van localitzar quatre persones lligades per separat i en diverses estances, amb les mans darrera l’esquena, amb brides i cinta americana.

A la nau, de més de 700 m(2), hi havia distribuïdes caixes de fruita buides tant a l’exterior com a l’interior per dificultar-ne la visió, i encobrir així, una activitat delictiva de cultiu de marihuana en ple rendiment, simulant ser una empresa de comercialització de fruites.

Dins es van localitzar diverses estances amb cambres frigorífiques totalment equipades, focus, aires condicionats, tubs, palets amb sacs de terra, dipòsits per líquids, material elèctric, productes químics, i fins i tot una arma curta de boles dins un sac de terra, i dos vehicles dels traficants estacionats a l’interior.

Els mossos van comptabilitzar 945 esqueixos, 248 plantes i prop de 68 quilos de cabdells de marihuana.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en més de 162.000 euros.

Per tots aquests motius, aquestes quatre persones van quedar detingudes com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

L’endemà 7 de febrer, i gràcies a les investigacions, es va detenir un vuitè home, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, directament relacionat amb el cultiu de les plantes de marihuana.

Els detinguts, la majoria amb antecedents, van passar el dia 8 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar l’ingrés a presó per a cinc d’ells, concretament per tres dels autors del robatori violent i dos dels integrants de la plantació de marihuana.

Prem per veure més contingut per a tu