Segueix-nos a les xarxes socials:

Seguretat ciutadana

Un home agredeix una parella amb una barra de ferro per la seva condició sexual

Els Mossos d'Esquadra, que han detingut l'atacant, recorden la campanya "Nosaltres t'escoltem", contra els delictes d'odi i discriminació

Un home agredeix una parella amb una barra de ferro per la seva condició sexual

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Nou Barris, de Barcelona van detenir ahir, 8 d'agost, un home de 33 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques i d'un delicte de lesions.

Pels volts de les 4 de la tarda, els mossos van ser alertats que un home havia increpat i agredit una parella, a la via pública. Va atacar les dues persones, colpejant-les amb una barra de ferro, per la seva condició sexual i va fugir. Les víctimes van ser traslladades pel Sistema d'Emergències Mèdiques a un centre hospitalari on van ser ateses per les ferides sofertes.

Minuts més tard, els agents van localitzar un home que coincidia plenament amb la descripció facilitada i el van detenir per la seva presumpta relació amb l'agressió. Està previst que passi a disposició judicial en les properes hores.

Els Mossos d'Esquadra han volgut recordar que, en la seva missió de protegir la llibertat i la seguretat ciutadana, no es poden quedar al marge de la lluita contra qualsevol tipus de discriminació. "La nostra actuació ha de contribuir a una societat plural on tinguin cabuda tot tipus d'idees, creences i opinions, i perseguir tots aquells atacs que posin en perill aquesta pluralitat", afirmen.

Lligada amb aquesta tasca, han difòs aquest vídeo, titulat "Nosaltres t'escoltem":

Els delictes d'odi són infraccions penals on se selecciona la víctima, el lloc o l'objecte de la infracció per la seva pertinença -real o suposada- a un grup per raó de la seva raça, origen nacional o ètnic, l'idioma, la religió, la minusvalidesa física mental, l'orientació sexual o altres factors similars.

Els delictes d’odi es poden fonamentar en els prejudicis següents:

  • Raça, origen ètnic.
  • Xenofòbia. País de procedència.
  • Discapacitat.
  • Antisemitisme.
  • Religió o creences.
  • Orientació o identitat sexual.
  • Ideologia.
  • Aporofòbia / Exclusió social.
  • Qualsevol altra circumstància, condició social o personal.
Prem per veure més contingut per a tu