Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya Nord

L'incendi forestal de Montalbà del Castell està estabilitzat

8 vehicles i 22 efectius dels Bombers de la Generalitat col·laboren en l'extinció d'aquest foc que ha cremat unes 1.100 hectàrees

L'incendi forestal de Montalbà del Castell està estabilitzatACN

L'incendi forestal de Montalbà del Castell, a la Catalunya del Nord, està estabilitzat des de dijous a la nit, segons ha confirmat la Prefectura dels Pirineus Orientals. El foc ha cremat unes 1.100 hectàrees.

Els Bombers de la Generalitat col·laboren en les tasques d'extinció d'aquest foc i aquest divendres hi han destinat 8 vehicles i 22 efectius. Ahir, ja s'hi van desplaçar fins a 41 efectius. Tot i que l'incendi està estabilitzat, el fort vent de tramuntana que encara bufa a la zona dificulta les tasques d'extinció. Segons la Prefectura dels Pirineus Orientals, la tramuntana està minvant i evoluciona cap una situació de brisa marina.

L'incendi va començar aquest dijous a la tarda i en total es van arribar a registrar una trentena de petits focs en diversos punts. Sis bombers van resultar ferits lleus en les primeres hores d'aquest incendi.

També dijous, les flames van obligar a tallar l'RN116 en alguns trams i les carreteres D2, 17 i 13, vies que han quedat reobertes la nit passada. El foc també va fer necessari a tallar la circulació de trens entre Prades i Perpinyà.

El foc va arribar a travessar la frontera amb Catalunya i era visible des de diversos municipis catalans, cosa que va fer que el telèfon d'emergències de la Generalitat rebés ahir una cinquantena d'avisos.

Prem per veure més contingut per a tu