Segueix-nos a les xarxes socials:

La Jonquera

Els empresaris demanen aparcaments més tancats

En els darrers anys, aquestes i altres àrees, com la de Garrigàs estan patint nombrosos assalts

La patronal de transport, Asetrans, ha aconsellat als propietaris dels aparcaments de camions que es concentren a les àrees de serveis de la Jonquera que es tanquin els recintes per tal d'evitar l'onada de robatoris que es pateix en aquests punts.

"Si tots els aparcaments estiguessin tancats i hagués un cert control, allò deixaria de ser un punt de concentració de delinqüència i de problemes per al transport com està sent ara", ha manifestat el secretari general de la patronal Asetrans a Girona, Carlos Palacios, en una entrevista a Catalunya Ràdio. De fet, alguns dels propietaris han començat a prendre mesures. És el que sempre havia recomanat l'Ajuntament de la Jonquera instant-los a tenir guardes de seguretat i a restringir l'accés per incrementar la seguretat.

A les àrees de servei de la Jonquera s'acumulen centenars de camions que hi estacionen per passar la nit i també els caps de setmana a l'espera de poder circular cap a França. En els darrers anys, aquestes i altres àrees, com la de Garrigàs estan patint nombrosos robatoris a camions. Alguns transportistes opten per estacionar en altres punts com als aparcaments de Llers o als nous espais de pagament a les autopistes. Però els empresaris demanen més mesures per incrementar la seguretat.

A banda de la seguretat als aparcaments, el secretari general de la patroanl Asetrans s'ha?queixat de l'augment de costos que ha comportat l'increment del preu del gasoil aquest any, de més d'un 12% i alerta que la situació s'agreujarà el 2013 quan s'apliqui l'"eurovinyeta" que farà que hagin de pagar una mena de peatge per circular per les autovies.

Prem per veure més contingut per a tu