Segueix-nos a les xarxes socials:

Una jove gironina revitalitza un poble de 100 habitants de Granada reobrint el seu únic bar

Noelia Ortega va néixer a Lloret de Mar i, després de 30 anys a la Costa Brava, va tornar a Yátor, el poble dels seus pares, per reobrir l'únic d'aquesta minúscula pedania de Granada

Una jove gironina revitalitza un poble de 100 habitants de Granada reobrint el seu únic barJUNTA DE ANDALUCÍA

Una jove de Lloret de Mar amb arrels granadines ha reobert l'únic bar de Yátor, una pedania de Cádiar d'un centenar de veïns situada a uns 100 de quilòmetres de Granada, en la qual s'ha instal·lat amb la seva parella i fills. L'obertura del local ha revitalitzat el poble i els seus habitants, els quals s'han bolcat amb la iniciativa i han agraït la tasca de la jove lloretenca.

Noelia Ortega, filla d'un matrimoni d'emigrants que va tornar a Yátor després de tres dècades de treball a la Costa Brava, va decidir fa any i mig seguir als seus pares "i canviar completament de vida".

Amb tres fills de tretze, vuit i quatre anys, aquesta empresària i el seu marit Kevin han canviat Lloret de Mar per la Alpujarra, lloc on ella tornava cada estiu i en el qual vol que creixin els seus fills.

Noelia Ortega, al bar Torrejón.

La jove va veure les opcions de l'antiga llar del pensionista i va apostar per reobrir-la per oferir els serveis de l'únic bar de la pedania.

"Els habitants de Yátor s'havien quedat sense un lloc on poder prendre's alguna cosa i compartir temps amb els seus veïns, així que vaig veure l'oportunitat de poder obrir el meu propi negoci", ha assegurat la jove que ha sumat el suport veïnal i dues subvencions de la Junta d'Andalusia.

El bar Torrejón s'ha convertit en punt de trobada per als veïns i ofereix serveis que van més enllà de l'hostaleria, ja que també recull paquets o avisa de la visita del peixater.

La família ha fixat la seva residència a l'annex del local, la qual cosa ha elevat a set el nombre de nens que ronden pel poble, des d'on van amb autobús al col·legi de Cádiar, que es reforça així contra la despoblació.

Prem per veure més contingut per a tu