Segueix-nos a les xarxes socials:

El desconfinament comarcal ha fet baixar les donacions de sang aquests dies

Es repartiran ous de Pasqua simbòlics per als donants que vinguin els pròxims, quan s'espera que les donacions reculin un 20%

El desconfinament comarcal ha fet baixar les donacions de sang aquests dies

El pla de desconfinament de Catalunya ha fet baixar les donacions de sang aquests últims dies. Des que es va flexibilitzar la mobilitat, el nombre de persones que s'han apuntat a donar sang ha anat baixant dia a dia.

I els pròxims dies es preveu que les donacions de sang puguin recular fins a un 20%. Els hàbits de la ciutadania s'han anat modificant a causa de la Covid, mentre que els hospitals mantenen les necessitats per als malalts.

A partir d'avui s'ha habilitat un espai a la web donarsang.gencat.cat per poder visualitzar, a temps real, l'estat de les reserves de les lliteres dels propers dies. D'aquesta manera, el donant pot apuntar-se els dies que és més necessari.

Arran de la Covid, és convenient reservar hora per donar sang a qualsevol dels hospitals de Catalunya on hi ha un espai fix per donar sang cada dia i també a les campanyes mòbils. D'aquesta manera, s'eviten acumulacions i es mantenen les mesures de seguretat per prevenir la Covid.

Cada dia calen al voltant de 1000 donacions per poder garantir el subministrament de components sanguinis a totes les persones que ho requereixin.

La baixada de donacions afecta les plaquetes, ja que són el component sanguini amb una vida més curta. Caduquen al cap de 5 dies i cal unir les donacions de sang, de fins a 5 persones, per aconseguir una dosi necessària per a un sol pacient.

Ous de Pasqua simbòlics per als donants

Per agrair el gest de venir a donar sang durant aquestes dates més crítiques, a tots els punts de donació hospitalaris hi haurà ous de pasqua pintats per dones vulnerables a l'Índia, en una acció conjunta amb la Fundació Vicente Ferrer. En l'interior s'hi poden trobar missatges de persones que han necessitat sang i fan un agraïment als donants.

Per venir a donar sang reserva la teva llitera a través del web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

- Tenir entre 18 i 70 anys

- Pesar 50 quilos o més

- En cas de ser dona, no estar embarassada

març 2021

Prem per veure més contingut per a tu