Empordà

Empordà

Manel

L’Observatori

Manel Rodríguez

Alegria... és festa major

"Els figuerencs hem de tornar a exercir d’amfitrions, convidar els nostres familiars i amics a la Festa Major, i rebre els visitants d’aquests dies amb el millor dels nostres somriures, i amb aquell orgull empordanès conegut arreu"

Les festes majors són una de les tradicions més ancestrals a casa nostra. A Catalunya, de sempre, s’han celebrat –a cada llogarret, poble o ciutat– amb alegria, participació i molta implicació per part de totes les entitats que conformen el famós teixit social.

La festa major és patrimoni de cada lloc, amb les seves tradicions particulars, que es repeteixen des de temps era temps.

La maleïda pandèmia ens ha privat durant dos anys d’aquestes diades, en què, qui més qui menys la xalava i passava d’allò més bé. I, per tant, enguany hem de celebrar –més que mai– la nostra Festa Major; les Fires i Festes de la Santa Creu 2022 han de marcar el retorn a la normalitat perduda.

Els figuerencs hem de tornar a exercir d’amfitrions, convidar els nostres familiars i amics a la Festa Major, i rebre els visitants d’aquests dies amb el millor dels nostres somriures, i amb aquell orgull empordanès conegut arreu. Figueres es posarà de gala des del 28 d’abril fins al 3 de maig. Unes fires compactes de sis dies, en què la programació acull activitats per a tots els gustos i en què la participació ciutadana està més que garantida.

S’iniciaran amb la festa d’homenatge a la Gent Gran, l’obertura del Parc d’atraccions i la música al Rampell al Parc de les Aigües. El 29 tindrà lloc el Pregó a la plaça de l’Ajuntament, i, a partir d’aquí, un munt d’activitats fruit del teixit associatiu figuerenc. El dia 1 de maig tornaran les fires al carrer, organitzades pel Casino Menestral Figuerenc; la 62a Fira del Dibuix i la Pintura, la 8a Fira de Fotografia, la 40a Fira d’Artesania, la 40a Fira Mercat, la 37a Fira de l’Alimentació, la 10a Fira del Brocanter, la 46a Fira del Col·leccionisme i la 1a Fira de petites editorials i grans llibres. Un dia en què la ciutat s’omple de gom a gom, i els carrers de vida, colors, flaires i activitat. Un dia festiu (dia del treball) en què venir a Figueres constitueix una autèntica tradició per molts empordanesos i visitants d’altres contrades. I acabarem la nostra festa, el dia de la Santa Creu, el 3 de maig –festa local– en què tancarem la setmana gran amb els focs artificials al Parc de les Aigües,

Visca Figueres, i Visca la Santa Creu!

Compartir l'article

stats