Segueix-nos a les xarxes socials:

Josep Roca celebra amb l’ONCE els 5,5 milions de cupons dedicats a bars i restaurants per a ‘Seguir gaudint junts’

El sector de l'hostaleria, un dels més afectats per l'aturada econòmica de la Covid, protagonitza el cupó de l'ONCE de dijous, 17 de juny

Josep Roca celebra amb l’ONCE els 5,5 milions de cupons dedicats a bars i restaurants per a ‘Seguir gaudint junts’ONCE

Josep Roca, del Celler de Can Roca, i el director de l’agència de l’ONCE a Girona, Fran Rodríguez, han presentat el cupó a la Casa Cacao del Celler de Can Roca. Per fer-ho, el sommelier s’ha posat a la pell d’una persona cega i ha gaudit d’un esmorzar sense veure. La tècnica de rehabilitació de l’ONCE, Olga Serrano, li ha explicat les pautes de comportament en el tracte i servei a taula a les persones cegues o amb discapacitat visual quan són clients d’un bar o restaurant, com per exemple: localitzar el menjar (seguint les hores del rellotge), la beguda, els coberts...

Amb el cupó, l'ONCE dona suport als professionals de l'hostaleria i col·labora en tot el que sigui possible perquè pugui recuperar el terreny perdut durant el confinament. A més, vol agrair a bars i restaurats la seva tasca durant aquests durs mesos. Molts dels establiments van posar els seus fogons al servei dels que van lluitar directament contra la malaltia i de les persones amb pocs recursos.

‘Continuem gaudint junts' és la frase que es pot llegir en aquests 5,5 milions de cupons, il·lustrats amb a un cambrer servint a una parella, asseguda en una terrassa, tots ells amb la seva mascareta. Una escena que, a poc a poc, va sent més habitual a mesura que la vacunació augmenta i les restriccions es suavitzen.

L'hostaleria està formada per més de 300.000 establiments que donen feina a 1,7 milions de persones, i té un volum de vendes de 123.612.000 d'euros, amb una aportació del 6,2% al PIB de l'economia espanyola, segons dades de la Confederació Empresarial d'Hostaleria d'Espanya.

Restaurants, bars, cafeteries i pubs donen feina a 1,3 milions de persones i tenen una facturació propera als 94.000 milions d'euros, aportant el 4,7% al PIB nacional. A Catalunya, just abans de la pandèmia, el sector donava feina directament a 255.000 persones (assalariats i autònoms). Si suméssim els indirectes, la xifra s'elevaria notablement. Encara hi ha molts treballadors a l'ERTO. 

Un cupó, en definitiva, per tornar a gaudir d'aquests establiments que uneixen a molta gent, i els professionals, cuiners/res i cambrers/res en moltes ocasions, es converteixen en amics i confidents de la seva clientela. Moment de tornar a aquests establiments perquè segueixin fent gaudir als seus clients amb seguretat i el degut distanciament físic.

Prem per veure més contingut per a tu