Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Una marató documental, en els 33 anys de la mort de Dalí

La projecció es fa el dissabte 22 de gener als Cinemes Las Vegas de Figueres, l’accés és gratuït i ho organitzen els Amics dels Museus Dalí

Una marató documental, en els 33 anys de la mort de DalíGerard Blanché

Els Amics dels Museus Dalí volen commemorar els trenta-tres anys de la mort de Salvador Dalí, que s’escauen aquest 23 de gener, celebrant una marató dels documentals de la premiada i reconeguda trilogia Salvador Dalí, a la recerca de la immortalitat, dirigits per David Pujol i realitzats per DocDoc, amb la producció de la Fundació Gala-Dalí. La projecció, en la qual també col·labora la mateixa Fundació així com Comerç Figueres Associació i la distribuïdora Versión Digital, es fa el proper dissabte 22 de gener als Cinemes Las Vegas de Figueres.

La marató començarà a les 4 de la tarda i l’accés serà totalment gratuït tot i que cal reservar plaça a la web AmicsMuseusDalí.com, ja que l’aforament és limitat. Durant la projecció es preveu projectar les tres produccions de la trilogia ordenades cronològicament. Salvador Dalí, a la recerca de la immortalitat és, fins avui, el retrat més exhaustiu, en format audiovisual, de la vida i obra del pintor figuerenc. Aquesta serà la primera vegada que la trilogia es projecta ordenada de forma cronològica en una pantalla de cinema de grans dimensions i en una sala equipada amb una sonorització digital de darrera generació.

Salvador Dalí. A la recerca de la immortalitat from Versión Digital on Vimeo.

La trilogia l’obre Diaris de Joventut. 1904-1929 que abraça des del naixement de Salvador Dalí, l’any 1904, fins al 1929, any en què ingressa en el moviment surrealista. Figueres, Barcelona, Madrid i París esdevenen les geografies del jove Dalí i seran les escenografies de la gestació del geni. Segueix La vida secreta de Salvador Dalí. 1929-1982 que arrenca el 1929 any en què Dalí coneix Gala i amb ella inicia la construcció de la casa de Portlligat. Aquest documental evidencia la forta vinculació del pintor amb el paisatge de Cadaqués, Portlligat i el cap de Creus. El darrer, El refugi de la dona visible 1982-1989, és el relat de fets poc coneguts sobre la darrera etapa a la vida d’un Dalí en declivi físic i abatut per la pèrdua de Gala i la proximitat de la mort.

Prem per veure més contingut per a tu